Actueel


DVSG speelt thuis tegen SVO. De wedstrijd heeft voor aanvang al een  historie. 

DVSG  heeft van alles  geprobeerd om deze wedstrijd te verzetten naar een ander datum i.v.m. de carnavalsoptocht in Groesbeek vandaag  waar menige speler van DVSG aan mee had willen doen.

De wedstrijd gaat echter gewoon door op de reguliere datum en tijdstip. De selectie van DVSG is compleet en wellicht nog  gemotiveerder dan normaal om de koploper SVO te verslaan.

Het weer is regenachtig en met vlagen ook winderig.  De wedstrijd begint met aan beide zijden wat foutjes in de passing. SVO is aanvallender, maar kan niet echt grote kansen creëren.  DVSG verdedigt goed en ver van de goal af. Het duurt tot de 35e min dat er gescoord wordt. Het is DVSG dat de score opent vanuit een corner van Menno Sillissen.

Aron Rubens kopt de bal snoeihard binnen bij de 1e paal en zet DVSG zo op voorsprong.

Na de rust krijgt DVSG meteen een dot van een kans, maar deze wordt gemist.  Het is SVO dat steeds “wanhopiger”  op zoek is naar een opening om te kunnen scoren.

Het lukt hen niet en aan het einde van de wedstrijd moet er geconcludeerd worden dat SVO vandaag weinig tot geen doelrijpe kansen heeft kunnen creëren.  Was SVO niet in goeden doen of was het DVSG dat sterk als collectief verdedigde en via counters SVO geregeld achteruit drong.

Feit is dat DVSG de koploper die perse vandaag wilde spelen verslagen heeft. Van het veld aflopende konden de speler de carnavalsmuziek uit het centrum van Groesbeek horen, maar daar was nu even niemand in geïnteresseerd. DVSG heeft terecht gewonnen en  geniet volop van deze overwinning.

Volgende week speelt DVSG wederom thuis tegen AAC Olympia.