Actueel


DVSG start na de winterstop met een wedstrijd thuis tegen Victoria’25. De selectie van DVSG is weer fit,  met nog maar enkele speler die wedstrijdritme mist.


Victoria’25 staat hoog geplaatst, maar toch is het DVSG dat aanvalt en kansen creëert. Inde 6e min lukt het Rico Voeten nog niet om te scoren. Inde 9e min is het Rico Voeten die goed loopt op een diepe bal, de bal breed legt op Menno Sillessen en die ook scoort. De treffer wordt wegens “vermeend’ buitenspel afgekeurd.  DVSG is beter, maar heeft niet gescoord, en  Victoria heeft nog geen kans gehad als de rust aanbreekt.

Na rust is er gewisseld bij DVSG en komt Ivo van Balkom in de plaatst van Wout Pouwels. In de 47e min scoort DVSG de 1-0. Een voorzet van Tijs de Jong vanaf de achterlijn kan nog net door Rico Voeten worden binnengetikt. Drie minuten later is het Tim Nillessen die van 20 meter de 2-0 binnenschiet voor DVSG.  Nog steeds is Victoria niet gevaarlijk geweest. In de 67e min is het, de zojuist ingevallen, Guus Ebbers die de 3-0 maakt. Op een lange bal naar voren wordt door niemand gereageerd. Guus loopt er wel op en kopt de bal binnen voordat de keeper  eraan kan komen.

Het is of Victoria nu pas wakker wordt en binnen 2 minuten scoren zij de 3-1 uit een corner.

Het is keeper Nick de Nijs die even later de doorgebroken spits van scoren afhoudt. Een belangrijk moment in de wedstrijd. Even later is er wat tumult en komt DVSG goed weg met een gele kaart. 

Victoria is gevaarlijk, maar komt niet meer tot scoren. Als in de 88e minuut Rico Voeten met een mooie trap de bal hoog in de hoek schiet, staat het 4-1 en is de wedstrijd definitief gewonnen.

DVSG start de 2e helft van het seizoen goed met een overwinning, maar speelt ook met een goede inzet en duelkracht. Volgende week kan DVSG uit tegen Batavia laten zien of het deze stijgende lijn kan voortzetten.