Laatste Nieuws


DVSG gaat in een uitwedstrijd  de strijd aan met SV Heumen. Traditioneel een lastig karwei.


Vandaag wordt er gestart in een bijna gelijke opstelling als vorige week.  Er zijn al een aantal geblesseerde basisspelers bij DVSG en vandaag is deze lijst waarschijnlijk nog langer geworden, omdat Ivo van de Horst en Ruben Nillessen uit zijn gevallen.

DVSG begint niet sterk aan de wedstrijd. Het is Heumen die aanvalt en DVSG is met man en macht aan het tegenhouden. In de 25e min lukt het Heumen om te scoren.  Even later krijgt DVSG via Menno Sillessen een goede kans, maar hij mist het doel. Het is toch weer Heumen dat goede kansen creëert, maar niet scoort. Mede door een goede redding van keeper  Nick de Nijs en goed verdedigend werk van m.n. de backs Tijs de Jong en Rick Goossens.

Na rust wordt het samenspel bij DVSG beter en komt het ook meer aan voetballen en aanvallen toe.

Door wederom een goed opkomende Tijs de Jong krijgt Rens Hubers de val goed aangespeeld en scoort hij de gelijkmaker. De wedstrijd is nu echt gekanteld en DVSG is nu de aanvallende partij. Uit een lange inworp van Ivo van Balkom, wordt de bal door Heumen weggewerkt. Deze belandt voor de voeten van Wout Pouwels en hij schiet van 25 meter de bal keihard in het doel. DVSG leidt met 1-2.

Heumen is nu de partij die gaat aanvallen en probeert een doelpunt te forceren. Het geluk zit hen niet mee met een kopbal op de lat en een schot tegen de doelpaal .

Toch kan Heumen in de 79e min weer terugkomen in de wedstrijd als uit een vrije tap de bal via de kluts hard in het DVSG doel belandt.  2-2 gelijk, een stand waar beide teams niet veel mee kunnen.

De wedstrijd is spannend tot het einde toe en wordt pas in de 94 min beslist. Rico Voeten is de man die de 2-3 op het scorebord weet te krijgen en dit is meteen de eindstand vandaag. DVSG is de winnaar en is super trots dat het met hard werken deze overwinning op de valreep heeft behaald.

DVSG kan nog een week langer het goede gevoel vasthouden, want er wordt pas op 24 november weer gespeeld, dan uit tegen AAC-Olympia.