Laatste Nieuws


Na de vliegende start van vorige week speelt DVSG nu uit tegen SVO en moet DVSG laten zien dat zij deze prestatie kunnen voortzetten.


DVSG begint met gewaagd en risicovol aanvalsspel. Tijs de Jong krijgt in de 12e min  na enkele pogingen van medespelers  de kans om op doel te schieten, maar mikt over.

In de volgende minuut is het  de beurt aan SVO. Als de opkomende SVO-back niet wordt afgeschermd, volgt er na een goede voorzet de 1-0 voor SVO. Dit is even slikken voor DVSG, maar als enkele minuten later op de middellijn een SVO speler doorbreekt en de keeper van DVSG veruit zijn doel komt en de bal niet heeft, staat het 2-0 voor SVO. Nu is het opeens een heel andere wedstrijd voor DVSG. Het risicovolle spel wordt door counters  en fouten  van DVSG afgestraft door  SVO.

In de 24e kan spits Aaron Rubens de bal voorin goed aannemen, even vasthouden en perfect meegeven aan de opkomende Rens Hubers. Deze neemt de bal goed aan en scoort de 2-1.

DVSG komt voor rust nog eenmaal goed weg, doordat een speler de bal op de doellijn wegwerkt.

Na rust gaat DVSG verder in dezelfde opstelling en met dezelfde aanvallende intentie. Het loopt echter iets minder dan voor rust.

In de 68e min wordt Aaron Rubens in het penaltygebied gevloerd. Tim Nillessen scoort hieruit de 2-2 voor DVSG. Nu is het de keuze; gaan voor de winst of juist deze stand vasthouden. DVSG kiest gaat voor de winst. Zowel DVSG als SVO krijgen goede kansen, maar scoren niet.

In de 81e min is het SVO die doorbreekt en de 3-2 scoort, “buitenspel volgens DVSG” maar het doelpunt telt.

 DVSG is de hele wedstrijd al bezig aan een inhaalrace en nu krijgt het zelfvertrouwen wel even een deuk met deze 3-2.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in blessuretijd in 3 minuten nog de 4e  en de 5e tegengoal vallen. De wedstrijd is verloren. Deze was al deels verloren in de 1e helft  en deze inhaalrace heeft veel energie gekost. Jammer dat het gelijkspel niet vastgehouden kon worden. DVSG heeft in de slotfase gegokt op een overwinning, maar verloren.

Er is goed gevoetbald, wat zeker veel vertrouwen geeft voor de volgende week thuis tegen Unitas”28.