Laatste Nieuws


DVSG speelt thuis tegen SCD’33 die net boven hen staan op de ranglijst staan.


Vandaag is de opstelling enigszins aangepast. Paul Vissers speelt voor de afwezige Rico Voeten.

Na een kwartier gebeurt er pas wat noemenswaard op het veld. Een schot  van Niel Derksen gaat over het doel. Even later redt keeper Stan Peters knap en uit de counter is er daarna een kansje voor Niek Derksen.

In de 31e min creëert DVSG een goede kans, maar Ivo van Balkom en Paul Vissers krijgen de bal niet in het doel. Het wordt pas echt spannend als DVSG een vrije trap krijgt binnen de 16 meter i.v.m. een terugspeelbal. De indirecte vrijetrap gaat er echter ook niet in. In de 41e min wordt Ivo van Balkom diep gestuurd. Uit zijn voorzet kan Niek Derksen de bal inschieten, maar de keeper van SCD pakt zijn inzet. Het is dan ook 0-0 met de rust.

Na de rust is Niek Derksen gewisseld voor Stan Hoevenaars. Even later worden ook Patrick Janssen en Paul Vissers gewisseld voor Tijmen Heus en Bjorn Peters.

Hiermee is de complete voorhoede gewisseld. Het veldspel van DVSG is in de 2e helft beduidend minder geworden. Niet onlogisch als er veel veranderingen in het team worden doorgevoerd. DVSG moet het hebben van snelheid en counters. De counters zijn er wel, maar het samenspel is niet goed genoeg voorin met onbekende medespelers. SCD’33 heeft een paar balvaste spelers, maar weet hieruit niet echt kansen te creëren. Mede door goed verdedigend werk achterin. De wedstrijd stevent af op een 0-0 stand.  Toch krijgt DVSG in de slotminuut nog een levensgrote kans, maar weet ook na 2 keer inschieten de bal niet in het doel te krijgen.

Vandaag waren de keepers de beste spelers van het veld. De keeper van SCD heeft 2 super reddingen verricht en heeft er voor gezorgd dat DVSG vandaag maar 1 punt overhoud aan deze wedstrijd.

DVSG speelt op donderdag 9 mei uit tegen DSZ.