Laatste Nieuws


DVSG speelt uit tegen Unitas’28 in Wamel. Het veld is moeilijk bespeelbaar, ongelijk, maar hier hebben beiden teams last van.


DVSG start vandaag met Twan Peters als keeper in het doel. Verder is het team weer ongeveer compleet. Toch komt DVSG moeilijk aan voetballen toe. Er worden te weinig duels gewonnen en de passing is niet goed. Verdedigend staat het goed met de beide snelle backs Tijs de Jong en Rick Goossens. Op het middenveld is m.n. Rens Hubers actief en bij veel balveroveringen en aanvallen opzetten betrokken. DVSG claimt eenmaal een penalty, overtreding gemaakt op Rico Voeten, maar de scheids wuift het weg. Na een half uur heeft Menno Sillessen een goede schietkans vanuit een verre inworp van Ivo van Balkom, maar scoort niet.

Na rust is Unitas steeds meer in de aanval en scoort in de 52e min de 1-0. Een bal wordt over de verdediging gespeeld. De spits van Unitas schiet eerst nog tegen de paal, maar in de rebound zit de bal er alsnog in.

Niek Derksen komt in het veld voor Wout Pouwels, maar vandaag kan Niek aanvallend zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. In de 70e min krijgt Rico Voeten een schietkans uit een verre inworp van Ivo van Balkom, maar schiet de bal naast het doel. DVSG probeert de gelijkmaker te forceren en wisselt nogmaals( Bas Jochoms voor Ruben Nillessen ), maar behalve een te zachte kopbal op het doel, kan DVSG geen gevaar meer stichten. DVSG verliest vandaag.  Dit had niet zo hoeven zijn, maar de scherpte m.n. in de afwerking ontbrak vandaag om tot scoren te komen.

Volgende week speelt DVSG uit tegen koploper Aquila en zal er in de afwerking meer gebracht moeten worden om een resultaat te kunnen behalen.