Laatste Nieuws


DVSG speelt uit tegen SCD33. De wedstrijd wordt op kunstgras gespeeld en SCD staat net boven DVSG. Een goede gelegenheid om punten te verzamelen. 

Het elftal van DVSG is wat aangepast door blessures en schorsingen. Zo is er voor Dirk Ebbers een plaats in het doel en staat Wout Pouwels weer in de basis. Voor Paul Vissers is er en plaats in de spits. Paul krijgt in het begin van de wedstrijd  al meteen een goede schietkans, maar mist. Enkele minuten later verovert Rens Hubers de bal bij de keeper en geeft Paul Vissers een goede schietkans, maar de bal gaat voor het doel langs. DVSG komt ijzersterk uit de starblokken, maar na het missen van deze goede kansen begint het spel wat minder te worden. Na 15 minuten krijgt Menno Sillissen uit een vrije trap een goede kans, maar zijn schot belandt op de lat. Nog geen minuut later is het SCD die de 1-0 scoort uit een lange bal die goed meegenomen wordt door de spits. DVSG blijft het proberen, maar moet met een 1-0 achterstand gaan rusten.

Na rust is het steeds meer SCD dat de wedstrijd gaat dicteren.  In de 50e minuut komt DVSG goed weg met een bal tegen de paal. Er wordt bij DVSG aanvallend gewisseld; Willem Jochoms komt voor Tijn Willems.  Menno Sillissen kan in de 71e min wederom een vrijetrap nemen en deze keer gaat de bal via binnenkant paal het doel uit. Ook de rebound gaat er niet in. De volgende minuut is het SCD dat een kans krijgt. In eerste instantie redt Dirk Ebbers, maar de rebound gaat alsnog in het doel. Nog geen minuut later valt zelfs de 3-0 uit een rare klutssituatie, misschien ook wel buitenspel. Het doelpunt telt en de wedstrijd is nu definitief gespeeld. Er volgen nog een paar wissels, maar DVSG is niet meer in staat om te scoren. Vandaag was scoren een probleem en dan kun je ondanks een goede inzet, met soms goed spel geen wedstrijd winnen.

Volgende week weer een nieuwe kans voor  DVSG uit  tegen Unitas’28.