Laatste Nieuws


DVSG speelt op het kunstgrasveld tegen AVIOS- DBV in bijna dezelfde opstelling als de laatste wedstrijd. 

DVSG begint met de wind mee aan de wedstrijd en Ruben Nillessen scoort in de 8e min de 1-0 voor DVSG. Een kopbal weet de keeper nog te keren , maar de rebound van Ruben niet meer.

Enkele minuten later keurt de scheidsrechter een doelpunt van AVIOS-DBV af wegens een overtreding.

DVSG blijft aanvallend voetballen en Menno Sillessen krijgt een goede kans, maar schiet 2 maal tegen de keeper aan. Enkele minuten later mag hij vanaf elf meter proberen te scoren, omdat Niek Derksen onderuit gehaald was. En Menno scoort in de 29e min ook de 2-0 voor DVSG uit een penalty. Twee minuten later is het Ivo van Balkom die goed doorkomt over rechts. Hij geeft een vlijmscherpe voorzet en Niek Derksen scoort bij de 2e paal de 3-0 voor DVSG. Dit is ook de ruststand.

In de 2e helft voetbalt DVSG tegen de wind in. AVIOS-DBV gaat aanvallender voetballen en bij DVSG sluipt er onzekerheid in het spel. Zeker als in de 50e min de 3-1 valt. Je voelt zelfs langs de zijlijn: “Het zal toch niet weer… “ In de 56e min valt de 3-2 , mede door een communicatiefout achterin. AVIOS-DBV gaat er nu vol voor. IVO van Balkom is al uitgevallen en Gijs Bach is voor hem erin gekomen. Later wordt ook nog Menno Sillessen gewisseld voor Paul Vissers, maar DVSG krijgt totaal geen greep meer op de wedstrijd en komt zelf niet meer aan aanvallen toe. In de 65e min scoort AVIOS-DBV de 3-3 gelijkmaker en daarna is het alleen nog maar tegenhouden. Patrick Janssen komt nog in de ploeg. DVSG heeft zijn wissels verbruikt en als keeper Stan Peters in de 88e min met rood het veld moet verlaten, trekt veldspeler Niek Derksen de keperskleren aan. Niek heeft nog een super goede redding, wordt nog een keer geholpen door Rens Hubers die een bal van de lijn komt en in de slotseconden schiet AVIO-DBV de bal nog tegen de paal.

De 1e helft was overtuigend voor DVSG, de 2e helft kwam DVSG niet meer aan voetballen toe. DVSG heeft 3-3 gelijk gespeeld, maar vandaag voelt het achteraf nog als een gewonnen punt. Voor de neutrale toeschouwer was het een heerlijke wedstrijd, alleen waren die er niet veel. DVSG blijft moeite houden met een overwinning over de streep trekken en zichzelf na goed spel te belonen.

Volgende week weer een nieuwe kans voor  DVSG uit  tegen SCD’33 .