Laatste Nieuws


DVSG speelt thuis tegen Aquila op het hoofdveld dat er vandaag goed bijligt.

De speelwijze is tegen de koploper aangepast. Vanuit een 4-4-2 opstelling wil DVSG vandaag de koploper aanpakken

Rico Voeten krijgt in de 4e min de bal op links, omspeelt zijn tegenstander en scoort de 1-0. Helaas voor DVSG scoort Aquila meteen uit een vrijetrap de 1-1. De bal wordt laag voorgegeven en ingeschoten. DVSG blijft goed aanvallen en Rico Voeten krijgt in de 12e min wederom een goede kans, maar had deze keer beter kunnen afleggen. In de 22e min stoomt Rico Voeten wederom over links op en schiet deze keer de bal in de lange hoek. 2-1 voor DVSG. Op slag van rust kopt Niek Derksen de bal nog tegen de kruising.

In de 2e helft zet Aquila meer druk naar voren en moet Stan Peters twee maal een goede redding verrichten om de voorsprong te behouden. DVSG blijft gevaarlijk met counters, maar scoort hier niet uit. Rond de 70e min wordt Tijs de Jong gewisseld, nadat hij een schoen tegen zijn hoofd heeft gehad. Ook Wout Pouwels en Niek Derksen worden gewisseld. Hiervoor komen in het veld Rick Loeffen, Gijs Bach en Ton Coenen. Gijs Bach kan voorin de bal even vasthouden en legt deze in de 92e min panklaar voor Rico Voeten. Rico scoort vandaag zijn 3e doelpunt en zet DVSG op 3-1. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar wederom is het Aquila die in de 94e min de 3-2 scoort( volgens DVSG uit buitenspelpositie.) Er is veel commotie over deze beslissing richting scheidsrechter, met rood voor Rico Voeten wegens opmerkingen.  Maar als de scheidsrechter nog door laat spelen en in de 101e min de 3-3 valt, lopen de emoties bij DVSG te hoog op. Er volgt een wanordelijke situatie op het veld, met nogmaals 2 rode kaarten voor DVSG.

Deze wedstrijd verdiende maar een winnaar en dat was DVSG. Een beetje door toedoen van de scheidsrechter wordt de winst uit handen gegeven. Maar DVSG was jammer genoeg niet in staat om een 3-1 voorsprong in de blessuretijd over de eindstreep te trekken. DVSG geeft een super goede wedstrijd gespeeld, maar zit nu met een dubbele kater, puntverlies en rode kaarten.

Op 10 maart  speelt DVSG weer uit tegen DSZ.