Laatste Nieuws


DVSG speelt de 1e wedstrijd na de winterstop thuis tegen AAC Olympia op het kunstgrasveld. 

Vandaag zijn er doorblessures wat wisselingen in de opstelling van DVSG. Wout Pouwels start in de basis en enkele selectiespelers staan op een andere positie in het veld.

In het begin start DVSG goed, maar na een kwartier wordt het toch AAC die steeds meer druk op het doel van DVSG geeft. In de 34e min kan Rens Hubers nog een bal van de lijn redden, maar in de 43e min gaat het mis. Uit een vrije trap komt de bal voor het doel en kopt een eigen speler van DVSG de 0-1 binnen.

Na rust start DVSG met goed en aanvallend voetbal. DVSG blijft ook goed aanvallen, maar AAC is soms ook gevaarlijk in de omschakeling met hun snelle spelers voorin. DVSG creëert goede kansen zoals met Rico Voeten die knap aanneemt, draait en net de doelpaal treft met zijn schot. Een doelpunt hangt al een hele poos in de lucht en deze valt dan ook in de 59e minuut. Een voorzet over links van Rico Voeten komt aan  bij Menno Sillessen in de spitspositie. Hij scoort de verlossende 1-1 gelijkmaker. DVSG blijft doorgaan, maar het lijkt erop dat er geen goal meer gaat vallen. Ondanks het goede aanvalsspel.  Zeker als er nóg een bal tegen de paal belandt. In de 83e  min is het Niek Derksen,  in het veld is gekomen voor Charl Jakobs, die lijkt te gaan  scoren.  Maar zijn inzet wordt uit het doel gehaald. Ook de rebound gaat er van dichtbij niet in.  Tot grote vreugde van alle DVSG’ ers wordt er in de 93e min toch de 2-1 gescoord. Niek komt door over links en geeft de bal voor op Menno Sillessen, die scoort. Het lijkt DVSG nu een keer gegund om een terechte overwinning in de laatste minuten over de streep te trekken. Het is dan ook heel erg zuur als in de 95e min AAC nog de 2-2 maakt.

DVSG geeft een super goede 2e helft gevoetbald, maar krijgt met 1 punt echt te weinig vandaag.

Als DVSG volgende week uit tegen DVE Trajanus ook zo speelt, moet er daar ook punten gehaald kunnen worden.