Laatste Nieuws


Op een koud en winderig sportpark in Alphen speelt DVSG uit tegen AVIOS/DBV.

. DVSG start met bijna de vaste opstelling. Toch is de start niet bijster goed. AVIOS/DBV combineert makkelijk en weet vanaf de aftrap gevaar te stichten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in de 7e min al de 1-0 valt. Over links breekt AVIOS/DBV door en de voorzet kan door Stan Peters niet onderschept wordt. Daarna is het voor de vrijstaande spits een koud kunstje om te scoren. DVSG komt nog steeds niet aan aanvallen toe. Het is dan ook niet vreemd dat in de 14e min de 2-0 valt. De goal zelf komt wel wat knullig tot stand. Een inzet wordt door keeper Stan Peters op de lijn gepakt, maar doordat hij in contact komt met een medespeler moet Stan de bal loslaten en kaatst deze alsnog in het doel.

Het lijkt dat DVSG nu pas wakker is geworden en de schroom van zich afgooit. De aanvallen worden steeds dreigender. In de 31e min scoort DVSG de 2-1 uit een afgeslagen corner. Ruben Nillessen komt op links in balbezit en geeft een goede strakke voorzet, die Menno Sillessen binnen schiet. DVSG blijft aandringen en krijgt 5 min later een penalty. Tijmen Heus speelt de bal tegen de hand van een verdediger en Niek Derksen mag de penalty nemen. Hij scoort onberispelijk de 2-2.  De wedstrijd ligt onverwacht weer helemaal open. Het is dan ook bijzonder zuur voor DVSG dat op slag van de rust AVIOS DBV de 3-2 scoort.

In de 2e helft is het AVIOS/ DBV dat goede aanvallen produceert maar deze niet omzet in doelpunten.

DVSG blijft dus in de race, maar weet bijna geen goede aanval meer op te zetten.

Niek Derksen wordt voorin gewisseld voor Rico Voeten. Als in de 70e min Ivo van Balkom rood krijgt, is het een bijna hopelozer missie geworden om vandaag nog een resultaat te realiseren.  Luuk Rikken wordt nog gewisseld voor Robin Klaassen, maar dit verandert niets aan de eindstand. In blessuretijd krijgt Menno Sillessen nog zijn 2e rode kaart  en daarna is de wedstrijd gestreden.

DVSG was de eerste 20 minuten niet scherp genoeg, waardoor het te makkelijk op achterstand kwam. In de 2e helft was DVSG niet meer in staat om verzorgd veldspel te spelen en was er op het einde van de wedstrijd toch enige frustratie te zien op het veld.  Volgende week speelt DVSG thuis  tegen Unitas’28 en moet het proberen vanaf het begin geconcentreerd te spelen om een resultaat te bereiken.