Laatste Nieuws


DVSG start het nieuwe seizoen thuis tegen DVE Trajanus. Vandaag staan er een aantal nieuwe spelers in de basis en is de selectie breder en sterker dan vorig seizoen.


DVE Trajanus heeft veel nieuwe spelers gehaald en wil voor het kampioenschap gaan. Een pittige wedstrijd dus voor DVSG om het seizoen mee te starten.

Tot ieders verrassing weet DVSG al in de 1e min de 1-0 te scoren. Een inworp wordt doorgekopt en achterin scoort Tijmen Heus de 1-1 met het hoofd.

Na 20 minuten scoort DVE de gelijkmaker.  Er zijn kansen over en weer, met een kopkans voor Menno Sillessen en een bal die Luuk Rikken net niet binnen kan tikken voor de rust.

 

Na rust lijkt DVE Trajanus een overwicht te krijgen. Totdat in de 57e minuut Tijs de Jong onderuit geschopt wordt. Rood voor DVE en een vrije trap voor DVSG.  Menno Sillessen schiet de vrije trap op doel. De keeper kan de bal weg boksen, maar Tijmen Heus is attent en schiet de 2-1 binnen.  Ook met een man minder is het nog niet zo dat DVSG de wedstrijd gewonnen heeft. DVE creëert steeds goede kansen, maar scoort nog niet.

 

Niek Derksen en Luuk Rikken worden gewisseld voor Rico Voeten en Max Thijssen. Nog geen 10 minuten na de wissel weet Rico Voeten door te breken en wordt door de keeper van DVE gevloerd. De scheidsrechter geeft een penalty. De keeper van DVE misdraagt zich richting de scheidsrechter, krijgt rood en daarna wordt de scheidsrechter nog bedreigd door hem. Hierop beslist de scheidsrechter om de wedstrijd te staken met een penalty te goed voor DVSG en nog 9 minuten  te spelen.

 

Zonde voor DVSG dat vandaag sinds lange tijd het seizoen had kunnen starten met een overwinning.

Nu is het maar afwachten hoe een en ander straks verder gaat.

Zeker is dat volgende week uit wordt gespeeld tegen Niftrik.