Laatste Nieuws


DVSG speelt thuis de laatste wedstrijd tegen de bijna zeker kampioen FC Kunde

Voor DVSG staat er niets meer op het spel. FC Kunde heeft een bijna onverslaanbare uitgangspositie met 3 punten voor en een veel beter doelsaldo dan SVO.

FC Kunde begint met goed en verzorgd voetbal. DVSG moet het hebben van opportunisme. Helaas valt na 6e min al de 0-1. De opkomende verdediger van Kunde speelt de bal moeilijk naar de spits. Deze weet echter de bal aan te nemen en scoort terwijl de bal nog in de lucht is. Een moeilijke goal, maar DVSG staat al snel op achterstand. Als in de 18e min de 2-0 valt uit een rommelige situatie voor het doel bij DVSG is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Menno Sillessen komt bijna tot scoren uit een vrije trap in de 20e min. DVSG kan de 1e helft de bal niet vasthouden en de 2-0 is een terechte stand met de rust.

Na de rust wordt Niek Derksen gewisseld voor Ruben Nillessen en even later moet Gijs Bach gewisseld worden voor Wout Pouwels. DVSG kan nu vooral door goed afjagen voorin aanvallend iets meer druk zetten. Ook het loopvermogen van Tymen Heus en Tim Nillessen geeft de verdediging van DVSG wat lucht.

Vervelend voor DVSG is dat in de 78e min de 3-0 valt uit een rommelige situatie voor het doel van DVSG.

Een paar minuten voor het officiële einde fluit de scheids voor het einde i.v.m. het naderende onweer.

FC Kunde is de terechte kampioen van deze competitie. Zij zijn fysiek en conditioneel sterker, hebben goede looppatronen en zijn technisch ook de betere ploeg. DVSG heeft goed weerstand geboden, maar was op geen enkel moment in staat om FC Kunde vandaag te kloppen.

Toch heeft de jonge groep van DVSG dit seizoen een goede prestatie geleverd. Op sommige momenten had er iets meer ingezeten. Volgend seizoen kan de krappe groep van dit jaar met deze ervaringen en enkele nieuw spelers een goed seizoen gaan draaien in de 5e klasse.