Laatste Nieuws


DVSG speelt uit tegen Unitas’28.

In de basis staan de jeugdspelers Rick Loeffen en Max Thijssen. Door de vele blessures is de basis van het team danig aangetast. Nu kan er alleen op inzet en strijd een resultaat gehaald gaan worden. Vanaf het begin zie je al dat DVSG opbouwend,  aanvallend problemen heeft. De bal kan voorin ook niet vastgehouden worden. Unitas’28 wordt daardoor steeds gevaarlijker.

In de 23e min is het dan zover dat Unitas uit een voorzet met een kopbal de 1-0 scoort. In de 34e min wordt zo ook de 2-0 gescoord. Roy Janssen wordt gewisseld voor Roel Theunissen.  In de 2e helft wordt ook nog Jens Liebers gewisseld voor Guus Piepenbrock. Guus laat al meteen zien dat hij fysiek beter de bal kan vasthouden, maar krijgt aanvallend te weinig ondersteuning.

Als de 3-0 valt tijdens een rommelig moment in de 16 meter is het moreel bij DVSG tot het minpunt gedaald. Jeugdkeeper Dylan de Haan valt nog in als veldspeler voor de geblesseerde Gijs Bach.

Dylan laat wel meteen zien dat je met inzet en fysieke kracht een heel eind komt. Hij legt aanvallend nog een mooie bal opzij, maar ook deze kans kan DVSG niet verzilveren.

Voor het einde valt ook nog de 4-0. Volgende week speelt DVSG thuis tegen dezelfde tegenstander en weet dat er meer duels aangegaan en gewonnen moeten worden. Ook zal er meer gelopen moet worden, m.n. zonder bal. Met afwachten en tegenhouden gaat ook de komende wedstrijd zeker verloren. Hopelijk is er vandaag voldoende ervaring opgedaan om Unitas a.s. zondag thuis goed tegemoet te kunnen treden.