Laatste Nieuws


Een wedstrijd zonder scherpte, maar mét fouten..

DVSG speelt thuis tegen tegenstander SCD’33 die maar 11 man tot  hun beschikking heeft. Bij DVSG staan Roy Janssen en Paul Vissers in de basis, en neemt Patrick Janssen plaats op de bank. Verder zijn er geen echte wisselingen in het team.

DVSG begint vandaag aanvallend. Niek Derksen speelt iets verder naar voren dan normaal. Je ziet dat DVSG op het  veld een overwicht heeft, maar moeite heeft met het creëren van kansen. In de 10e min gaat een kopbal van Gijs Bach voorlangs. In de 20e min speelt de keeper van SCD de bal verkeerd in. Niek Derksen pikt de bal op en scoort onberispelijk  de 1-0 .

DVSG heeft nog steeds een veldoverwicht, maar langzaam aan is te merken dat SCD gevaarlijk wordt met 3 vaardige aanvallers. Het kost DVSG steeds meer moeite om deze goed af te stoppen. In de 42e min kan SCD langs de zijlijn opbouwen en uit de voorzet wordt bij de 2e paal de 1-1 gelijkmaker ingekopt.

Charl Jacobs is dan wegens een schouderblessure al gewisseld voor Tijmen Heus.

Na rust wordt van beide zijden het spel steeds minder. De scheidsrechter laat (te) veel toe en DVSG heeft moeite om zich fysiek staande te houden. Koen Eemers valt uit met een ernstige blessure en wordt vervangen door Patrick Janssen in de verdediging.  In het laatste deel van de wedstrijd valt Tim Nillessen nog in. De wedstrijd is niet goed maar wel spannend. Het kan alle kanten uitgaan.

In de blessuretijd komt de keeper van DVSG goed uit, maar in plaats van de bal weg te schieten, verliest hij de bal. Het is dan simpel voor SCD om de 1-2 te maken. In de laatste 2 minuten kan DVSG de stand niet meer ombuigen en verlaat gedesillusioneerd het veld.

Verliezen was vandaag niet nodig geweest. Volgende week speelt DVSG uit tegen de nummer laatst  DVE- Trajanus en kan dan de kater van vandaag van zich afspelen.