Laatste Nieuws


DVSG start de competitie met een uitwedstrijd tegen AAC Olympia.

Het team van DVSG is al erg jong, maar vandaag start door blessures al meteen jeugdspeler Ruben Nillessen in de basis.


DVSG begint de wedstrijd goed met aanvallend voetbal. AAC Olympia is vooral gevaarlijk over onze linkse kant via een snelle buitenspeler.


In de 1e helft is het betere spel voor DVSG, maar DVSG weet dit niet om te zetten in doelrijpe kansen. Het blijft bij een schot van iets te veraf en een te zacht ingeschoten bal.


Tijdens een corner van AAC Olympia wordt verdediger Luuk Rikken omver getrokken. De scheidsrechter ziet er niets in. Daarna fluit de scheidsrechter de uitbraak van DVSG af wegens commentaar op de leiding en legt de bal net buiten de 16 meter van DVSG. Uit deze indirecte vrije trap scoort AAC Olympia de 1-0. Een cadeautje van de scheidsrechter in de ogen van alle DVSG-ers. Het opportunisme is even weg en op slag van rust scoort AAC Olympia ook nog de 2-0.


Na rust creëert DVSG meteen een goede kans. Per Berns wordt op de zijkant in de diepte aangespeeld en weet de bal goed voor te geven. Ruben Nillessen schiet de bal in, maar de keeper keert zijn inzet via zijn been.


Zonde, dit had er weer een wedstrijd van kunnen maken. Even later wordt via een counter van AAC Olympia de 3-0 gescoord. Het is nu wel duidelijk dat deze wedstrijd verloren is. Charl Jacobs wordt nog gewisseld voor jeugdspeler Tim Nillessen. En later wordt ook nog jeugdspeler Wout Pouwels ingebracht. De jeugdspelers doen het prima, maar kunnen niet voorkomen dat door een fout in de verdediging de 4-0 valt. En bij een 1op 1 situatie achterin weet AAC ook nog de 5-0 te maken.


DVSG verliest de 1e wedstrijd en weet nog niet te scoren. Er is goed gevoetbald, maar het afronden zit niet mee. Ook zitten er verdedigend gezien nog te veel foutjes in het spel van DVSG.


Als aan beide aspecten gewerkt wordt, komen er ook positieve resultaten.


Volgende week speelt DVSG om 14.00 uur thuis tegen DSZ.