Laatste Nieuws


Zaterdagavond 2 september is voor DVSG 1 het seizoen gestart met de 1e bekerwedstrijd tegen de Groesbeekse Boys.

De selectie van DVSG bestaat uit veel spelers die vanuit de eigen A-jeugd komen.


Spelen tegen een 3e klasser is dan, zeker op dit moment een loodzware opgave.


DVSG weet dat een kans op winnen op dit moment bijna onmogelijk is, maar wil het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maken om te winnen.


Als in de 3e min. de 0-1 valt kan het hele plan om zolang mogelijk "de nul" vast te houden al in de prullenbak. Een bal van af de zijkant voorgegeven gaat over het centrum heen en kan achterin het zestienmetergebied met wat geluk door de Boys worden in geschoten.


In de 16e min. maakt dezelfde aanvaller voor de Gr. Boys de 0-2 .


Toch herpakt DVSG zich en laat het zien dat het met energie in het spel te leggen ook in staat is iets te creëren. Zo hebben Menno Sillessen en Thijmen de Heus een kansje, maar komen niet tot scoren.


De ruststand is 0-2.


Na de rust heeft de Groesbeekse Boys wel veel meer de bal, maar komt voetballend niet echt tot goede kansen.


Als dit wel even lukt, dan laat keeper Stan Peters zien dat hij goed staat te keepen. Hij keert verschillende keren schoten op zijn doel. De wedstrijd lijkt op slot, totdat in de 70e min een lange bal van de Gr Boys in de verdediging niet goed wordt verwerkt. Via een kluts tussen twee DVSG -spelers valt de bal voor de voeten van een Boys speler. Deze tikt de 0-3 binnen.


Enkele minuten later maakt de Gr Boys de 0-4 via Leroy Kersten. De Gr Boys probeert de score nog op te laten lopen, maar weet het balbezit niet om te zetten in meerdere doelpunten.


Zo eindigt de 1e wedstrijd van dit (beker)seizoen in een 0-4 verlies. Een uitslag waar DVSG mee kan leven, gezien het klassenverschil en de huidige zeer jeugdige selectie van DVSG.


De volgende bekerwedstrijd speelt DVSG 1 uit tegen SV Angeren op zondag 10 september, aanvang 14.00 uur